Recept: Vegan curry met rode linzen en zoete aardappel

3 maart 2025

Ingrediënten (4 personen)

  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 royale eetlepels garam masala poeder
  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 blik (400 gr) gehakte tomaten
  • 200 ml water
  • 130 gr rode linzen (uit blik)
  • 400 ml kokosmelk (of varieer met Provamel Bio Haver Drink, voor een gerecht met wat minder vetten)
  • 3 volle handen spinazie
  • Zout en peper
  • Vegan Skyr of kokosyoghurt
  • Verse koriander

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de fijngesneden ui en knoflook tot de ui bruin begint te worden.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Voeg het samen met de garam masala, tomaten en water toe aan de uien en laat 10 minuten sudderen met een deksel erop.
  • Doe de linzen en de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg wanneer de zoete aardappel zacht is de spinazie toe, en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Serveer de curry met een lepel vegan Skyr of kokosyoghurt, en bestrooi het geheel met fijngehakte koriander. 

Dit recept is afkomstig van Holistik