Verdiepingsmodule Schildklier: 21 & 22 november

Ziet u regelmatig cliënten met klachten als vermoeidheid, haaruitval, gewichtstoename of stemmingsstoornissen waarbij u een schildklierafwijking vermoedt maar weet u niet exact hoe u deze cliënten het beste kunt helpen? Dan is deze 2-daagse verdiepingsmodule helemaal iets voor u. Kom van ervaringsdeskundigen en experts te weten waar u op moet letten en met welke adviezen u de klachten van uw cliënten kunt helpen te verminderen.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Schildklieraandoeningen

Schildklieraandoeningen komen veel voor. In Nederland zijn er honderdduizenden mensen met een schildklieraandoening. Vaak gaat het om een traag werkende schildklier, veroorzaakt door de auto-immuunziekte Hashimoto. Maar ook andere stoornissen van de schildklier kunnen optreden die bijvoorbeeld veroorzaakt worden door hormonale disbalansen zoals bij langdurige stress. Naast mensen met gediagnostiseerde schildklieraandoeningen zijn er ook veel mensen bij wij een schildklierafwijking (nog) niet is gediagnosticeerd maar waarbij welzeker problemen aan het ontstaan zijn. Moet u bijvoorbeeld aan de schildklier denken als u cliënten heeft die te maken hebben met vermoeidheid, cognitieve en depressieve klachten of menstruatie klachten? En welk advies kunt u in deze gevallen het beste geven? Is het bijvoorbeeld nu wel of niet verstandig om extra jodium te adviseren? 

Met deze 2-daagse verdiepingsmodule specialiseert u zich verder in schildklierproblematiek en leert u van ervaringsdeskundigen en experts meer over (complementaire) mogelijkheden die uw cliënten met schildklieraandoeningen kunnen helpen. 

Spijker uw kennis in 2 dagen bij

Tijdens deze tweedaagse verdiepingsmodule, op donderdag 21 en vrijdag 22 november, wordt u door internist-endocrinoloog Daniëlle Steenvoorden bijgepraat over de fysiologie en diagnostiek van schildklieraandoeningen, en leert u hoe de schildklierfunctie samenhangt met andere hormonale functies zoals stress, de vrouwelijke geslachtshormonen en de glucose-insuline stofwisseling. 
Van orthomoleculair arts Laura Leichtenberg leert u hoe de darmgezondheid verbonden is met auto-immuunziekten van de schildklier en welke rol de omgeving en leefstijl heeft op het functioneren van de schildklier. Speciale aandacht is er natuurlijk voor orthomoleculaire diagnostiek en behandeling.

Tijdens de 2e dag neemt orthomoleculair therapeut en auteur van het boek 'Het Hashimoto Eliminatiedieet' Vera Kamphorst, u mee in voedselovergevoeligheden die schildklierproblematiek kunnen uitlokken. Vera laat zien met welke voedingsadviezen cliënten geholpen kunnen worden bij het verminderen van klachten en verbeteren van de schildklierwerking. Ze staat stil bij de verschillen tussen intolerantie en allergie, en wijst op de gevaren van (dwangmatig) restrictief eten en de angst voor het herintroduceren van voeding. U ontvangt als deelnemer het boek van Vera gratis.
Holistisch arts Gerhard Böckler neemt u, als laatste spreker, mee in de energetische en psychologische aspecten rondom schilklierproblematiek. Hij belicht de polyvagaal theorie en gaat verder dan dat. Wat zegt een ziekte over de cliënt? Hoe maak je een ziekte beleefbaar in het lichaamsbewustzijn? Wat is het keelchakra en hoe zit het met sociale veiligheid? Welke invloed heeft trauma en de onderdrukking van emotionele expressie op de schildklier? Kortom, een belangrijke extra dimensie die u kan gebruiken om cliënten met schildklierproblematiek beter te helpen.

De verdiepingsmodule wordt afsloten met 30 minuten Q&A waarin u uw vragen aan de sprekers kunt stellen.

Maak van schildklieraandoeningen uw specialisme

Deze verdiepingsmodule helpt u om schildklieraandoeningen bij uw cliënten beter te herkennen en uw cliënten effectiever te begeleiden. Met de nieuw opgedane kennis van inspirerende docenten kunt u uw behandelmethode verder verfijnen.